Lahti MM-kisahistoria

Lahti on isännöinyt pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisoja kuudella eri vuosikymmenellä. Näiden kilpailujen huippuhetkiin, iloihin ja suruihin palataan uudessa Mediatalo ESAn kustantamassa kirjassa, joka samalla valaisee Suomen ja maailman hiihtourheilun kehitystä 90 vuoden aikana.

Mediatalo ESA julkaisi lokakuussa ainutlaatuisen historiakirjan hiihdon MM-kilpailujen historiasta Lahdessa. Hiihdon MM-kisat 1926–2017 Lahti -kirja kertoo hiihtourheilun voimasuhteiden muutoksesta lajin levitessä pohjoismaisilta juuriltaan yhä laajemmalle maailmaan. Rinta rinnan tämän tarinan kanssa on kulkenut välineiden, hiihdon ja mäkihypyn tekniikan ja urheilumedian kehitys.

Näiden muutosten keskellä hiihtourheilu on kuitenkin myös säilyttänyt jotain alkuperäisestä olemuksestaan: yhä on kyse kilpailusta talvisten luonnonvoimien armoilla. Samana on pysynyt 90 vuoden ajan myös tapahtumanäyttämö: Salpausselän metsät ja harjanteet.


Hiihtolajien historiikki toteutetaan yhteistyössä MM2017-kisaorganisaation kanssa. Kirjan on kirjoittanut Suomen Urheilumuseon ja Lahden Hiihtomuseon asiantuntijat. Yli 100-sivuinen kuvapainotteinen kirja vie lukijansa mielenkiintoiselle aikamatkalle hiihdon maailmassa.
 

Tilaa Hiihdon MM-kisat 1926–2017 Lahti -kirja hintaan 27€


 

 

 

   In English

 

 

Osta Hiihdon MM-kisat 1926–2017 Lahti -kirja MM-kisojen aikana!

Hiihdon MM-kisat 1926–2017 Lahti -kirjan voit ostaa MM-kisojen aikana:

• Mediakulmasta ma-pe 8:30-16:30 (Aleksanterinkatu 10, Lahti) 27 €

• MM-kisa-alueelta Intersportin myyntipisteeltä

• Verkkokaupasta 27 € + toimituskulut

• E-kirjana Lehtiluukusta 9,50 €

Hiihdon MM-kisat 1926–2017 Lahti

Kirjan kirjoittajat ovat Suomen urheiluhistorian asiantuntijoita.

Kirjan artikkelien ja kuvituksen pohjana ovat Urheilumuseon ja Lahden Hiihtomuseon laajat kokoelmat sekä Etelä-Suomen Sanomien kattava digitoitu lehtiarkisto.

Hiihdon MM-kisat 1926-2017 Lahti –kirja saatavilla nyt myös E-kirjana

Ainutlaatuinen Hiihdon MM-kisat 1926-2017 Lahti –kirja on saatavilla nyt myös e-kirjana Lehtiluukusta.

E-kirjan hinta on 9,50 €.

Lataa omasi tästä!

 

Testaa hiihdon kisatietämys ja osallistu arvontaan!

Mitä kaikkea muistat aikaisemmista kisoista? Testaa nyt hiihdon MM-kisatietämyksesi! Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme 3 kahden hengen MM-lippupakettia päätöspäivälle 5.3. sekä kolme Hiihdon MM-kisakirjaa! Arvonta suoritetaan 24.2.

Tee testi ja osallistu arvontaan